Hiroshima Cycling Peace Tour with Local Guide (Long Course)

This is a guided cycling tour in which participants ride an electric bicycle and learn about the reconstruction of Hiroshima’s bombed heritage sites and how we are trying to protect peace in the city of Hiroshima. This tour is led by our friendly team from Hiroshima.

・Learn about local feelings towards the Peace Park from about 70 years ago.
・The area within a 2.5km radius from the hypocenter was severely damaged. We are heading to multiple bombed heritage sites that still remain.
・You will ride a comfortable electric bicycle through the local area to experience the Hiroshima Peace Museum and more.
・We will take you to unique places well-known by our local Japanese team.
・We will ride along the beautiful riverside and in the park to get an idea of the destruction of Hiroshima at that time and how the city has changed into what it is now.
* Duration: 3 hours
* Starts: Hiroshima, Japan
* Trip Category: Cultural & Theme Tours >> Cultural Tours




This is a guided cycling tour in which participants ride an electric bicycle and learn about the reconstruction of Hiroshima’s bombed heritage sites and how we are trying to protect peace in the city of Hiroshima. This tour is led by our friendly team from Hiroshima.

・Learn about local feelings towards the Peace Park from about 70 years ago.
・The area within a 2.5km radius from the hypocenter was severely damaged. We are heading to multiple bombed heritage sites that still remain.
・You will ride a comfortable electric bicycle through the local area to experience the Hiroshima Peace Museum and more.
・We will take you to unique places well-known by our local Japanese team.
・We will ride along the beautiful riverside and in the park to get an idea of the destruction of Hiroshima at that time and how the city has changed into what it is now.

Itinerary
This is a typical itinerary for this product

Stop At: Hiroshima Peace Memorial Park, 1-2 Nakajimacho, Naka-Ku, Hiroshima 730-0811 Hiroshima Prefecture

10:00-10:05 Meet up at the rest house of Hiroshima Peace Memorial Park.

Start off with greetings, introduction, explanation of the route, and corona prevention procedures (temperature checks, etc.).

Duration: 5 minutes

Stop At: Hiroshima Castle, 21-1 Motomachi, Naka-ku, Hiroshima 730-0011 Hiroshima Prefecture

10:05-10:25 Hiroshima Castle

Your guide will take you to Hiroshima Castle which is the location of the military fort that was the first to report about the atomic bomb.

Your guide will explain the situation and significance of the military base and castle.

Duration: 20 minutes

Stop At: Hiroshimagokoku Shrine, 21-2 Motomachi Naka-ku, Hiroshima 730-0011 Hiroshima Prefecture

10:25-10:40 Hiroshima Gokoku Shrine and Shrine Gate

You will learn more about some lesser-known heritage sites such as the Guardian Dog statue and the Gokoku Shrine gate which withstood the atomic bomb.

Duration: 15 minutes

Stop At: 中央公園前[広島市](バス), 9 Chome-6 Kuchitaminami, Asakita Ward, Hiroshima, 739-1733, Japan

10:40-11:00 Hiroshima Central Park

Walk through a vast green park to enjoy the beautiful nature that Hiroshima has to offer.

Duration: 20 minutes

Stop At: Aioi Bridge, Naka-ku, Hiroshima 730-0000 Hiroshima Prefecture

11:00-11:10 Aioi Bridge

Next, you will visit the bridge that was the target of the bomb. Both the river and the bridge have remained since that time. You will witness the continuation of history.

Duration: 10 minutes

Stop At: Atomic Bomb Dome, 1-10 Otemachi Naka-ku, Hiroshima 730-0051 Hiroshima Prefecture

11:10-11:25 Atomic Bomb Dome

After that, you will witness the world-renowned Atomic Bomb Dome. You will learn about the many stories and memories of the local people.

Duration: 15 minutes

Stop At: Motoyasu River, Naka-ku, Hiroshima 730-0000 Hiroshima Prefecture

11:25-11:40 Motoyasu River and the Peace Bridge

When heading south towards the suburbs from the Atomic Bomb Dome and Peace Park, you will see the gorgeous riverside nature. Your guide will explain the meaning and memories that are embedded in the Peace Park.

Duration: 15 minutes

Stop At: Higashisenda Park, 1-1-89 Higashisendamachi, Naka-Ku, Hiroshima 730-0053 Hiroshima Prefecture

11:40-12:00 Higashisenda Park

Located 1km from the center of the blast is a park filled with trees sent from countries all around the world. You will hear the stories related to this site.

Duration: 20 minutes

Stop At: Hiroshima Red Cross Hospital Workers Monument, 2 Chome Sendamachi, Naka-ku Memorial Park, Hiroshima 730-0052 Hiroshima Prefecture

12:00-12:20 Hiroshima Red Cross Hospital

Located 1.5km from the center of the blast is the remnants of the Red Cross Hospital’s building. Here, you will face the hard reality of how strong the bomb was.

Duration: 20 minutes

Stop At: Hiroshima, Hiroshima, Hiroshima Prefecture, Chugoku

12:20-12:30 Hiroshima Railway

Located 2km-2.5km from the center of the blast is the Hiroshima Railway. Did you know that there are two trains that survived that blast and still used today? They started running again only three days after the explosion.

Duration: 10 minutes

Stop At: Miyuki Bridge Monument, 2-13 Higashisendamachi, Naka-ku, Hiroshima 730-0053 Hiroshima Prefecture

12:30-12:40 Miyuki Bridge and Kobayashi River

Right where the bomb’s reach ended, there is a picture on display. This significant picture shows the reality of the difference between now and then.

Duration: 10 minutes

Stop At: 被爆樹木シダレヤナギ, 5-83 Motomachi, Naka Ward, Hiroshima, 730-0011, Japan

12:40-12:50 Surviving Weeping Willow Tree

This is the highlight of the tour. This tree continued to grow despite the rumors that there would be natural growth for at least 70 years. This tree represents the strength, determination, and hope of the people of Hiroshima.

Duration: 10 minutes

Stop At: Peace Boulevard, Naka-ku, Hiroshima 730-0000 Hiroshima Prefecture

12:50-13:00 Peace Boulevard

On the way back to the Peace Park, we will pass by various monuments and trees that are significant to Hiroshima’s history. At the same time, you will also witness the current thriving city.

Duration: 10 minutes

Stop At: Hiroshima Peace Memorial Park, 1-2 Nakajimacho, Naka-Ku, Hiroshima 730-0811 Hiroshima Prefecture

13:00 Hiroshima Peace Memorial Park

Once we arrive back at the park, your trip will come to an end.

*The afternoon tour is scheduled to meet at 14:00 and return at 17:00.

Duration: 5 minutes